Oameni, omenie și leacuri

Primii ani din viață i-am petrecut (în mare parte) la bunici, la țară, împreună cu frații și verii mei. Micile "accidente" ale copilăriei erau vindecate cu leacuri făcute chiar de bunica, din plante de câmp sau din grădină, de multe ori culese chiar de noi, nepoții.

Dacă se întâmpla că bunica nu avea vreo plantă ingredient, dădea fuga și o găsea la vecini sau la oamenii din sat. Dintotdeauna, omenia și leacurile au fost de mare ajutor pentru sănătate. Odată, când m-am lovit la picior (cocoțat fiind pe un gard), bunica m-a tratat cu huște de tărâțe și niște frunze, mi-a "împachetat" rana cu multe vorbe bune și în 2 zile eram (ca nou) iar călare pe toate gardurile.

Anii au trecut și fiecare și-a ales o cale. În 2005 drumul meu m-a dus spre domeniul medical, unde am lucrat ca reprezentant vânzări în mai multe companii de produse farmaceutice. Căpătând experiență și având de multă vreme "simptome" antreprenoriale, în 2010 am deschis prima farmacie și apoi încă una, anul următor.

Atras din copilărie de puterea vindecătoare a plantelor, în 2012 am deschis "Remedius - magazinul naturist prietenos", în Botoșani. De atunci, s-au alăturat echipei sora mea și apoi mama. Împreună am învățat, am căpătat experiență și am dezvoltat un business de familie.

Ne place să-i ascultăm cu atenție pe oamenii ce ne trec pragul, să le oferim sfaturi pentru sănătate, iar mai nou, omenia și leacurile s-au propagat și-n online. În echipa noastră ne punem constant la curent cu tot ce e nou în domeniu, ne instruim și căutăm să ne aprovizionăm cât mai bine, așa încât să avem leac pentru orice e nevoie.

remedius.ro - omenia și leacurile s-au propagat și-n online


Cererea tot mai mare pe online ne-a încurajat să deschidem (în 2021) un magazin naturist prietenos și în Iași, unde avem un departament destinat special comenzilor de pe site. Avem o mulțime de produse pe stoc, ne aprovizionăm zilnic și expediem comenzile în 24-48 de ore lucrătoare.
...

„În decurs de două luni, m-am îndrăgostit de plante și ele de mine”
(extras din articolul despre Florina - din Revista Fares)

Magazinul naturist Remedius din Botoșani este, pentru Florina, a doua ei casă. Una, de altfel, generoasă, în care și-au găsit loc, pe rafturi, toate ceaiurile lumii, toate tincturile, capsulele, uleiurile și tratamentele cosmetice la care te poți gândi. E și normal să te îndrăgostești de un asemenea loc!

Florina ne povestește că primul contact cu plantele l-a avut în 2012. Fratele ei deschidea un magazin naturist și i-a propus să lucreze în acest domeniu. „La început am fost entuziasmată, apoi mi-a fost frică, pentru că nu aveam studii în domeniu. Singura plantă de care știam era echinacea, că e bună pentru imunitate. Am acceptat, totuși, să merg acolo timp de două luni, să văd dacă mi se potrivește meseria. Pot să vă spun că, în cele două luni, m-am îndrăgostit de plante și ele de mine”, spune, râzând, Florina. A rămas și, de atunci, viața s-a schimbat în bine. A citit tot ce a prins despre fitoterapie și, între timp, a făcut și școala de asistent de farmacie. „Asta deși nu intenționez să lucrez într-o farmacie. Cred că nu-mi plac medicamentele”, explică ea. În continuare învață. Atât din cărți și reviste, cât și de la oamenii care îi trec pragul magazinului, care îi spun ce remedii au încercat ei și ce efecte au avut.

Cum se simte printre toate acele produse aromate din magazinul naturist? Ne lămurește scurt, în patru cuvinte: „aici este lumea mea”. Toate îi sunt dragi și a fost, evident, tentată să le încerce pe toate. „Cred că mai simplu ar fi să vă spun ce nu am încercat”, răspunde ea, rugată să enumere câteva dintre produsele consumate. „Zilnic iau câte ceva. Recunosc, sunt tentată să testez orice produs nou apărut”. Această tentație a determinat-o să-și facă și acasă provizii consistente. „La câte am, aș putea oricând să-mi deschid un magazin în bucătărie”, glumește tânăra.

Peste ani, se vede lucrând tot în acest domeniu. Aici, nu există plictiseală, plafonare. „În permanență apar oameni noi, informații noi, lucruri de învățat. Iar atunci când îți place ce faci, nimic nu e greu, totul e posibil”.


despre noi